Financieel

Hoe je als bedrijf snel geld in handen kunt krijgen

Er zijn ondernemers die hun magazijn vol hebben liggen met goederen die ze niet meer zelf kunnen verkopen. In hun magazijnen liggen bijvoorbeeld restpartijen, incourante goederen, door klanten geretourneerde goederen en winkeldochters. Die goederen hoeven gelukkig niet in het magazijn te blijven liggen. Er zijn opkopers die deze goederen, ook wel partijen genoemd, willen kopen. De overtollige goederen van de ondernemer zijn dus de te verkopen partijen. Door dit verkopen partijen kun je dus als ondernemer snel geld in handen krijgen. De opkopers van de overtollige goederen verdienen hun geld met het partijhandel verkopen

Voor opkopers is geen voorraad te gek

Ondernemers met hun magazijn vol goederen die ze niet meer kunnen verkopen aan hun klanten hoeven niet in paniek te raken. Er zijn altijd wel opkopers te vinden die ondernemers van hun restanten, zoals restpartijen, incourante voorraad, B-merken, mis producties of restanten als gevolg van productwijzigingen af willen helpen. Hoe gaat het verkopen van door de ondernemer niet meer te verkopen goederen in zijn werk? De ondernemer neemt contact op met een opkoper. Heeft de ondernemer belangstelling voor de door de ondernemer aangeboden goederen? Dan komt hij langs om een bod te doen. Gaat de ondernemer akkoord met dit bod? Dan ontvangt hij direct zijn geld. Zo kan hij dus snel geld in handen krijgen. De opkoper zal de opgekochte goederen, de partijen, weer verkopen in Nederland of in het buitenland. De opkoper verdient dus zijn geld met het partijhandel verkopen. Bij dit partijhandel verkopen houdt hij rekening met de wensen van de ondernemer. Zo zijn er ondernemers die het niet goed vinden dat hun opgekochte incourante goederen weer in Nederland worden verkocht.

De voordelen van het opkopen van restpartijen

Het verkopen van restpartijen door een ondernemer heeft diverse voordelen. Niet alleen levert het verkopen partijen, zoals al eerder opgemerkt, de ondernemer veel geld op. Stel dat een ondernemer zijn incourante voorraad of zijn voorraad met een te lage omzet nog niet heeft verkocht. Dan kost hem dat geld. Waarom? De goederen nemen magazijnruimte in beslag. Het geld dat hij geïnvesteerd heeft in de goederen zit vast. Hij heeft dus minder geld beschikbaar om te investeren in een nieuw assortiment. Het verkopen van de goederen door de ondernemer zorgt dus zowel voor meer fysieke als voor meer financiële ruimte voor de ondernemer. Voor de opkoper of partijhandelaar heeft het opkopen van door de ondernemer niet meer te verkopen goederen als voordeel dat hij die goederen doorgaans onder de marktprijs kan inkopen. Incourante goederen die voor een ondernemer een restpartij zijn, zijn voor een partijhandelaar ingekochte voorraad en artikelen die hij weer kan verkopen aan consumenten.Voor de afzet van deze artikelen heeft de partijhandelaar zijn eigen kanalen. Het opkopen van restpartijen door een partijhandelaar heeft dus als voordeel dat door een ondernemer niet meer te verkopen artikelen een tweede kans krijgen om hun weg te vinden naar de consument. Het artikel wordt dus alsnog verkocht. Zo wordt verspilling tegengegaan. Partijhandel levert dus een bijdrage aan de verduurzaming van onze economie.