Bitcoin, Financieel, Zakelijk

Hoe kom ik aan bitcoins?

Jij vraagt je net als veel andere misschien af “hoe kom je nou eigenlijk aan die bitcoins?”. In dit artikel zal ik jou meer vertellen over de bitcoin en hoe je deze digitale munt kunt bemachtigen. Zo zijn er vier manieren om aan bitcoins te komen:

  • Door bitcoins te accepteren voor de verkoop van goederen en diensten
  • Door de bitcoins te minen
  • Door ze simpelweg te kopen
  • Door de bitcoin als salaris uit te laten betalen

Laten betalen met bitcoins voor goederen

Van origine is de bitcoin bedoelt als betaalmiddel. Er zijn dan ook nog steeds tal van bedrijven die de bitcoins als betaalmiddel accepteren. Echter ziet de belastingdienst het nog niet als een betaalmiddel. Zo moet de BTW en andere belastingen wel in Euro’s betaalt worden als er met bitcoins producten gekocht worden.

Bitcoins minen

Het bijhouden van het bitcoingrootboek wordt minen genoemd. Het grootboek is een samenvatting van de transacties die binnen een bepaald vastgesteld tijdsbestek plaatsvindt. Dit wordt gedaan met de rekenkracht van een computer. Deze zal wiskundige puzzels oplossen en hiermee het systeem beveiligen. Ongeveer elke 10 minuten wordt er een nieuw blok gemined waarin de laatste transacties zijn opgenomen.

Bitcoin kopen

Bitcoins kunnen uitgewisseld worden zonder tussenkomst van een derde partij. Ook is het mogelijk om jouw euro’s te besteden aan bitcoins. Als je iemand kent met bitcoins is het vrij simpel. Jij geeft het geld en hij/zij de bitcoins. Maar ken jij nou niemand met bitcoins. Dan kan jij je aanmelden bij een bitcoin broker. Via dit platform is het mogelijk om eenvoudig en snel bitcoins te kopen via bijvoorbeeld iDEAL.

Bitcoin als salaris

Daarnaast is het mogelijk om jezelf uit te laten betalen in bitcoin. Zo kan je aan je werkgever vragen of ze jouw salaris uit willen betalen in bitcoins. Dit brengt echter wel een risico met zich mee bij een eventuele koersdaling. Hierdoor zal jouw salaris dus lager worden. Voor financieel advies kan u altijd terecht bij onze partner Het Salarisbureau.