Financieel

Leningen oversluiten: Alle financiën onder een dak

Wil je jouw leningen oversluiten voor een beter overzicht van jouw maandelijkse lasten? Vaak kan het oversluiten van de leningen ervoor zorgen dat je alle maandlasten onder een dak hebt en hierdoor nooit een betaling over het hoofd gaat zien. Echter weten veel mensen niet dat deze mogelijkheid bestaat en waar dit gedaan kan worden. Een van de maatschappijen die deze mogelijkheid altijd aanbiedt bij de aanvraag van een lening is De Nederlandse Kredietmaatschappij. Maar waarom zou je deze oversluiting gaan doen en wat kan het jou opleveren? Onderstaande informatie zet het op een rij.

Leningen oversluiten voor meer overzicht

Leningen oversluiten zal ervoor kunnen zorgen dat je meer duidelijkheid gaat krijgen over waar jouw geld naartoe gaat. Wanneer je meerdere leningen hebt lopen bij verschillende partijen moet je er immers voor zorgen dat iedere maand het geld overgemaakt wordt. Je kunt hierdoor wel eens wat over het hoofd gaan zien. Uiteindelijk kan jou dit hoge aanmaningskosten gaan zorgen en heb je vaak niet meer de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Dit kun je voorkomen door meer overzicht te creëren voor jouw leningen en het onder een dak te krijgen bij een enkele kredietmaatschappij.

Profiteren van lagere kosten

Het is bij leningen oversluiten mogelijk om te profiteren van lagere rentes. Kredietmaatschappijen hanteren vaak verschillende rentepercentages, waardoor je bij de een meer betaalt dan bij de ander. Op de langere termijn kan het oversluiten van de leningen zorgen dat je veel minder gaat betalen. Je wilt immers profiteren van lage kosten en voldoende geld overhouden om weer andere grote uitgaven op te kunnen vangen. Ook hiervoor kiezen veel mensen ervoor om de leningen op een plek te houden. Wel moet er dan rekening worden gehouden met de boete die erbij komt kijken als je de overeenkomst vroegtijdig stopt.

Het aanmeldproces blijft hetzelfde

Als je leningen oversluiten gaat, moet je dit aangeven bij de kredietmaatschappij. Hiervoor vraag je in principe een nieuwe lening aan. Het gehele aanvraagproces zal daarom hetzelfde gaan verlopen. Je vult de gevraagde persoonsgegevens in, geeft aan welke bron van inkomsten je hebt en wat de maandelijkse vaste lasten zijn. In plaats van aan te geven voor welk doeleind je het geld nodig hebt, geef je echter aan dat je een oversluiting van bestaande leningen wilt hebben. Daarna wordt de aanvraag beoordeeld om te zien of het mogelijk is om deze lening aan te gaan.

De Nederlandse Kredietmaatschappij | Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen.

De hoogte van het bedrag is bepalend

Net als bij een nieuwe aanvraag kan leningen oversluiten worden afgewezen. Dit is in de meeste gevallen als je een hoger bedrag aan gaat vragen dan de leningen die nog open staan. Je kunt daarom het beste op het precieze bedrag van de bestaande leningen gaan zitten. In dit geval zal het vrijwel nooit afgewezen worden en kun je profiteren van de voordelen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een lager bedrag te nemen en de overige bedragen vroegtijdig af te lossen bij de kredietmaatschappij voordat je overstapt.