Financieel

Waarom moet je wel zilver kopen en waarom niet?

Iedereen kent dit edelmetaal wel of heeft wel iets van dit materiaal, in dit blog hebben we een paar redenen op een rijtje gezet waarom je juist wel of juist niet in zilver moet investeren.

Eeuwig bestaan

Edel metalen bestaan al heel lang zowel goud als zilver, deze zullen ook altijd blijven bestaan. Daarom is zilver kopen een slim idee, want als je je geld op de bank zet moet je je geen niks te betalen naast de aanschafprijs van het zilver zelf. De edelmetalen zullen dus tegenwoordig bijna betalen om je geld te kunnen sparen. Als je het in zilver investeert hoef nooit verdwijnen, een valuta in tegen stelling wel neem een voorbeeld aan de gulden. Een valuta is tijdig en zilver is voor altijd. 

Goedkoper dan goud.

Zilver heeft natuurlijk dezelfde voordelen als dat goud heeft, namelijk dat het een bekend middel is. Het een oud edelmetaal is en dat het voor altijd zal blijven bestaan, dat maakt het fijn om in te investeren. Een ander voordeel aan zilver kopen is dat zilver een stuk goedkoper is om aan te schaffen dan goud. Dit omdat de zilverkoers een stuk lager is dan de goudprijs, dus je kan met minder geld veel meer zilver kopen.

Onzekere koers

Dit punt in dit blog kan een voordeel maar ook een nadeel zijn, de zilverkoers is een stuk minder zeker dan die van goud. Goud houdt over het algemeen de waarde wat beter vast, zilver kan heel vaak dalen. Maar iets wat veel kan dalen betekent dus dat je het voor goedkoop kan kopen, en dat het in 1 keer als een raket kan stijgen waardoor je dus dikke vette winst er mee kan maken door het weer te verkopen. En het verdiende geld kan je dan weer ergens anders in investeren. Dit wordt dus allemaal mogelijk gemaakt door de beweeglijkheid van de zilverkoers en de zilvermarkt.

Stijgende vraag en interesse.

De vraag naar zilver en de interesse blijft maar groeien op de markt, dit omdat het een redelijk goedkope maar toch interessante investering kan zijn door de beweeglijke markt.

Heb je dus geld over om te investeren dan kan zilver kopen een interessante optie zijn voor je maar vergeet niet je eerst goed in de koers en de markt te verdiepen.