Financieel, Zakelijk

Wat kan een administratiekantoor voor je betekenen?

Veel ondernemers hebben er een bloedhekel aan maar helaas is het correct bijhouden van de administratie pure noodzaak voor een gezond bedrijf. Als ondernemer heb je een sluitende administratie nodig. Dit is niet alleen van belang om de belastingaangifte in te kunnen vullen maar ook om te kunnen laten zien (lees: bewijzen) dat je recht hebt op bepaalde regelingen én om voor jezelf inzicht in de financiële gezondheid van te creëren. Natuurlijk kun je zelf je administratie bijhouden maar een andere (en vaak betere) keuze is om deze uit te besteden aan een administratiekantoor. Bij het horen van de woorden “uitbesteden” en “administratiekantoor” gaan bij veel ondernemers al vaak de hakken in het zand want je administratie uitbesteden wordt als duur gezien. Daarnaast vragen veel ondernemers zich af wat de meerwaarde van een administratiekantoor is. Daarom vertellen wij in dit blog wat een administratiekantoor voor je kan betekenen.

Waarom een administratiekantoor inhuren?

Zoals al eerder aangegeven, is het voeren van een sluitende administratie belangrijk voor je bedrijf. Toch zijn er nog steeds veel ondernemers die de administratie “er even bij doen.” De meeste ondernemers hebben echter geen kaas gegeten van de fiscale wet- en regelgeving die ook nog eens sterk aan verandering onderhevig is. Een ondernemer richt zich liever op de zaken waar hij of zij wel goed in is en dat is het ondernemen zelf. Om te voorkomen dat je echter aan het einde van het jaar op fiscaal- en financieel gebied voor vervelende verassingen komt te staan, is het uitbesteden van je boekhouding aan een administratiekantoor zeker geen overbodige luxe. Een administratiekantoor kan je namelijk niet alleen helpen bij de BTW aangifte of de jaarlijkse belastingaangifte maar ook ingeschakeld worden voor de salarisadministratie of het uitzoeken van fiscale of financiële regelgeving.

Gebruik maken van een administratiekantoor uit de omgeving

Als er gekozen wordt om gebruik te maken van de diensten van een administratiekantoor uit de omgeving, kun je profiteren van de lokale kennis die de accountants daar hebben. Om een voorbeeld te geven: een vakkundig administratiekantoor in Nieuwegein weet vaak precies wat er in dit gebied speelt. Vaak wordt er gewerkt met een vaste contactpersoon die ook nog eens alle ins en outs van jouw bedrijf kent. Deze financiële experts kunnen ondernemers van een dusdanig waardevol maatwerk advies voorzien dat je al zeer snel in de gaten hebt wat een administratiekantoor voor jou kan betekenen en waarschijnlijk nooit meer anders wil.