Zakelijk

Lenen bij een kredietverstrekker

Dat je geld kunt lenen kan in sommige gevallen een uitkomst zijn. Stel je voor dat je je inkomsten en uitgaven perfect op een rijtje hebt gezet en deze maand financieel prima kunt redden. Als op dat moment je wasmachine of je auto stuk gaat, kan dit de situatie compleet veranderen. Je kunt namelijk moeilijk zonder wasmachine of auto. Het is dan prettig als je geld kunt lenen, zodat je geld hebt voor de reparatiekosten. Wil je geld lenen bij een kredietverstrekker? Dan is het wel van belang dat je met een aantal dingen rekening houdt.

Geld lenen kost geld

Als je wilt lenen, dan zie of hoor je altijd “geld lenen kost geld”. Financieel gezien ga je erop achteruit als je een lening afsluit. Je betaalt namelijk een rentepercentage over het geleende bedrag. Leen je bijvoorbeeld € 1000 en betaal je 5% rente, dan bedraagt de rente al € 50. Dat komt dus bovenop het bedrag dat je geleend hebt. Nu is € 50 misschien nog wel te overzien, maar naarmate je hogere bedragen leent, zal je ook meer rente betalen. Daarom is het belangrijk om goed na te denken of je echt een lening nodig hebt.

Om mensen tegen zichzelf te beschermen, zullen betrouwbare geldverstrekkers ook een BKR-check doen in het geval van grotere bedragen. Zo kunnen ze nagaan of ze jou een lening mogen verstrekken.

Kom je afspraken altijd na

Als je besluit om een lening af te sluiten bij een kredietverstrekker, dan is het belangrijk om je afspraken na te komen. Betaal je niet op tijd, dan zullen je schulden verder oplopen. Bovendien zal de kredietverstrekker je in het vervolg niet nog eens geld lenen als er problemen zijn met het betalen. Lees daarom vooraf altijd de voorwaarden en ga goed na of je deze wel kunt nakomen. Lukt het je niet om de afspraken na te komen, dan kun je beter geen lening afsluiten.

Een kredietverstrekker vinden

Wil je geld lenen bij een kredietverstrekker, dan is het aan te raden om goed na te gaan welke kredietverstrekkers er allemaal zijn. Bij verschillende partijen zul je ook andere rentepercentages betalen. Hierdoor is een lening bij de ene geldverstrekker aantrekkelijker dan bij de ander. Echter, kan er ook verschil in de andere voorwaarden zitten. Ga dus altijd goed na welke voorwaarden een kredietverstrekker hanteert. Zo kun je nagaan welke partij in jouw geval de beste keuze is voor het afsluiten van een lening.

Doe eerst vooronderzoek naar de kredietverstrekker

Het is belangrijk dat je bij een betrouwbare kredietverstrekker leent. Om die reden is het aan te raden de naam van de geldverstrekker eens te googelen. Mochten er zich vaker problemen hebben voorgedaan met de kredietverstrekker, dan is dit vast en zeker terug te vinden op het web. Neem dus altijd even de tijd om de recensies door te lezen. Is merendeel van de recensies goed, dan kun je besluiten om geld lenen bij deze partij. Als het overgrote deel van de recensies negatief is, kun je beter nog even verder zoeken.