Bitcoin

5x Hoe Vrouwen Beter Beleggen in Crypto!

beleggen in cryptomunten

Wij mannen worden vaak afgetroefd door onze vrouw. Zelfs met crypto! Want wist je dat vrouwen beter beleggen in crypto dan mannen? In dit artikel leggen we uit hoe. Belangrijk, want crypto beleggen is niet voor beginners. Veel mensen maken verlies. Maar we zien vooral dat mannen méér verlies maken dan vrouwen. En dus is het een bittere waarheid voor mannen dat vrouwen beter beleggen in crypto.
Gelukkig kunnen we ervan leren! Dit is hoe.

1. Vrouwen beleggen beter in crypto omdat zij zich beter voorbereiden

Een groot verschil tussen mannen en vrouwen bij crypto beleggen is dat vrouwen zich veel beter voorbereiden. Ze doen meer research. Investeren in zichzelf middels een cursus. Vragen anderen om hun mening. En op basis van deze informatie maken ze een meer weloverwogen besluit.

Dit is waarom vrouwen beter beleggen in crypto dan mannen.

De man denkt meer te kunnen. Alsof hij het allemaal wel weet. En hij zal het even voordoen. Natuurlijk geldt dit niet voor iedere man. Maar laten we eerlijk zijn.

Wil je beter crypto beleggen dan vrouwen? Verdiep je dan in de materie. Lees artikelen met mensen die werkelijk verstand van beleggen hebben. Kijk verder dan enkel crypto. Denk ook aan aandelen en diverse, omdat je vanuit die materie eveneens strategieën kunt leren voor crypto’s.

Nu beginnen? Lees hier alles over beginnen met cryptocurrency.

2. Vrouwen beleggen beter in crypto omdat zij voorzichtiger zijn

Een tweede reden dat vrouwen betere crypto beleggers zijn is omdat zij over het algemeen voorzichtiger zijn. Dit heeft niet alleen met de voorbereiding te maken. Ook met het effectief aankopen.

De man is meestal zelfzeker. Durft ook meer risico te nemen. En dus zet hij vaak groter in op speculatieve en risicovolle cryptomunten. Nu zijn alle cryptomunten risicovol, maar sommigen zijn wel héél speculatief.

Waarom doen mannen dit? Natuurlijk omdat ze snel geld willen verdien en denken dat het ze gaat lukken.

Vrouwen zijn voorzichtiger. Ze beginnen langzaam. Met kleine bedragen. Ze kiezen voor meer zekerheid, zoals de bekende cryptomunten. Dit alles leidt ertoe dat ze betere, weloverwogen keuzes maken en niet te veel geld inzetten.

3. Vrouwen doen meer aan lange termijn beleggen in crypto dan mannen

Dat de man zelfzeker is en soms zelfs overmoedig raakt is een bekend feit. Het leidt ertoe dat wij mannen meer risico nemen. Vrouwen doen dit minder. Hun voorbereiding en voorzichtigheid leiden er ook vaak toe dat zij meer lange termijn beleggen in crypto. Terwijl de man vaker kiest voor actief handelen.

Eerlijk is eerlijk: met crypto beleggen kan je de hoogste rendementen halen middels swing trading. Dit houdt in dat je handelt op basis van de aan- en verkoopmomenten. Buy low, sell high. Maar in praktijk is dit bijzonder lastig. En dan komt het vaak voor dat mannen te vroeg verkopen. Vervolgens blijft de koers stijgen en raken ze in paniek. Dan besluiten ze weer in te stappen, op een veel hoger niveau dan dat zij verkocht hebben.

Vrouwen beleggen beter in crypto omdat zij meer lange termijn handelen. Zij investeren kleine bedragen in de meer bekende cryptoprojecten. Dit houden ze vast. Soms vergeten ze zelfs dat ze deze in bezit hebben. En dat is goed, want hoe minder vaak je kijkt hoe beter. En op de lange termijn laat je het compound interest effect het werk voor je doen. Met wat geluk heb je exponentieel rendement gerealiseerd.

Tips voor crypto beleggers

Wat kunnen we leren van vrouwen die betere crypto beleggers zijn dan mannen?

Samengevat bekomen we een paar tips (niet uitsluitend tot en dit is geen advies):

  • Doe veel research alvorens te beginnen
  • Begin voorzichtig met kleine bedragen die je 100% kan missen
  • Neem niet te veel risico: crypto is al speculatief genoeg. Kies voor de bekendere cryptoprojecten en wees dankbaar voor positief rendement
  • Beleg in crypto voor de lange termijn
  • Kijk niet zo vaak op je telefoon / beleggingsapp
  • Raak niet overmoedig: beheers je emoties

Dus: wat ga je eraan doen als man? Laten we beter in crypto beleggen dan vrouwen!