Bitcoin

Hoe kun je het best investeren in cryptocurrency?

Investeren in crypto, steeds meer mensen doen het. Deze digitale valuta is enorm in waarde gestegen de laatste jaren. We zien dat crypto wel echt gevoelig is voor een crisis. De waarde is tijdens de coronacrisis gedaald, maar nu we een paar maanden verder zijn zien we ook dat de waarde weer hersteld.

Hoe begin ik?

Als je begint kun je het beste via een exchange crypto ’s inkopen. Dit is een online platform waar je crypto kunt kopen en verkopen. Wanneer je bijvoorbeeld in bitcoins handelt kun je hier ook altijd de bitcoin koers bekijken. 

Waar bewaar ik mijn crypto?

Je kunt je crypto bewaren in een wallet. Dit is de digitale portemonnee. Je hebt de keuze tussen een offline en een online wallet. Een online wallet spreekt voor zich, maar een offline wallet heb je thuis. De offline wallet moet je erg goed bewaren, want als je deze kwijt bent dan ben je ook al je crypto kwijt wat op de wallet stond.

Goed je huiswerk doen

Voordat je begint met handelen moet je eerst bepalen in welke crypto je wilt investeren. Iedereen is wel bekend met bitcoin, ripple en ethereum, maar er zijn ook veel onbekende crypto’s die steeds interessanter worden.   

Investeren brengt risico’s met zich mee

Of je nou in huizen investeert of in hout er is altijd een risico. Bij crypto is dit ook het geval. Maar raak vooral niet in paniek als de waarde plotseling daalt. Na een crisis zal de waarde namelijk altijd weer stijgen.

Wat is het juiste moment om crypto te kopen?

Dit is erg lastig te bepalen, want als het juiste moment daar is ben je vaak al te laat. Je moet dus proberen om iets van tevoren je crypto te kopen of nog even wachten met verkopen. Hoe kun je dit goed timen? Veel ervaring, je kunt natuurlijk in het begin wel een gelukje hebben. Een goede voorbereiding helpt wel veel.

Tot slot

Bitcoin kopen kun je op veel plekken doen, maar doe dit nooit met je laatste spaargeld. Er zijn ook genoeg sites waar je eerst met fictief geld kunt investeren. Zo kun je een beetje oefenen voordat je met echt geld gaat investeren.