Bitcoin

Waarom Bitcoins?

De Bitcoin is momenteel razend populair onder beleggers, omdat veel mensen denken dat Bitcoins een goede investering zijn. Maar is dat wel zo?

Hoe werken Bitcoins

Als je nieuw bent met bitcoin kan je gewoon aan het werk. Je hoeft geen expert te zijn om het te gebruiken. Als je een Bitcoin portefeuille op je computer of een ander elektronisch apparaat hebt geïnstalleerd, dan gaat deze je eerste Bitcoin adres genereren. Je kunt er altijd meer maken indien je die nodig hebt. Als je je adressen bekend maakt aan je vrienden, familie of collega’s kan je hun betalen of door hun betaald worden. Bitcoin-adressen kunnen maar een keer gebruikt worden.

Bitcoin maakt gebruik van een blockchain. Een blockchain is een publiekelijk openbaar logboek. Alle transacties gaan via deze Blockchain.

Is het slim om in Bitcoins te investeren

In Bitcoins investeren heeft zijn voordelen en nadelen. De voordelen van investeren in bitcoins zijn dat ze niet worden bijgedrukt dus er zullen maximaal eenentwintig miljoen bitcoins vrijkomen. Daardoor zal er meer vraag zijn dan aanbod, waardoor de prijs groeit en je meer geld verdient als je erin geïnvesteerd hebt. Bitcoins worden snel overgemaakt. In een paar minuten zijn ze aan de andere kant van de wereld. Als je Bitcoins overmaakt worden er geen persoonsgegevens gedeeld waardoor je anoniem blijft.

De nadelen zijn dat de prijs heel erg schommelt de ene keer is het heel erg hoog en de andere keer heel erg laag. Een ander nadeel is dat Bitcoin portemonnees gehackt kunnen worden, ondanks dat het systeem achter Bitcoin wel heel erg veilig is. Als je kijkt naar alle voordelen en nadelen kan je zien dat investeren in Bitcoins veel geld kan opleveren. Je moet wel veel geduld hebben, omdat de koers pieken en dalen heeft. Beleggen blijft een risico, daarom is het handig voor als je in Bitcoins wilt investeren om het laatste Bitcoin nieuws in de gaten te houden.

Andere crypto valuta om in te investeren

Er zijn meer dan 2000 soorten crypto valuta om in te investeren, dus als Bitcoin te duur voor je is zijn er altijd andere soorten waar je in kan investeren. Voorbeelden van concurrenten van Bitcoin zijn: Litecoin, Ripple en Tether. Dit zullen misschien onbekende namen voor je zijn, maar in de cryptovaluta wereld zijn dit ook grote namen, ondanks dat ze een stuk goedkoper zijn dan Bitcoins. Het zijn mooie voorbeelden voor als je goedkoper wilt investeren. Een crypto valuta als Litecoin is sneller en betrouwbaarder dan bitcoin, alleen niet zo populair en groot. Dit is waarom de waarder goedkoper is dan die van bitcoin.

De conclusie is dat als je veel geld hebt het handiger is om het in Bitcoins te investeren, maar als je met minder geld wilt investeren en dus met minder risico dan zijn er genoeg goede alternatieven.